Ένα αυτοκίνητο που εισήχθη από το εξωτερικό φαίνεται πως είναι η μοιραία 911 Turbo cabriolet του νεαρού Βακάκη, που έχασε τη ζωή του ο ίδιος αλλά και ακόμη δύο άτομα και ένα 3χρονο αγοράκι πριν από 2 εβδομάδες. Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά κανένας δε γνωρίζει τη χρήση που του έχει γίνει από την ημέρα που πουλήθηκε και μέχρι που εισήχθη στην Ελλάδα, και φυσικά κανένας δε μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά του χιλιόμετρα, ασχέτως με το τι έγραφε στο κοντέρ του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsauto.gr, την Porsche πήρε στα χέρια της η οικογένεια Βακάκη ως μεταχειρισμένο παρα-εισαγωγής, όντας ένα από τα χιλιάδες που περνάνε τα σύνορα της χώρας μας, χωρίς -φυσικά- κανένα έλεγχο από την πολιτεία.

Σ’ αυτά τα αυτοκίνητα, ουσιαστικά κανένας δε γνωρίζει τη κατάσταση τους, ούτε τα πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, αφού πολύ εύκολα αυτά μπορεί να τα γυρίσει πλέον και ένα παιδί (διαβάστε εδώ το πως γυρίζουν τα χιλιόμετρα). Είναι χαρακτηριστικό πως αναγνώστης μας ήταν έτοιμος να αγοράσει ένα μεγάλο SUV, του οποίου το κοντέρ έγραφε 58.000 χιλιόμετρα. Ψάχνοντας ανακάλυψε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κάνει σέρβις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Γερμανίας πριν δύο χρόνια, έχοντας στο κοντέρ του 147.000 χιλιόμετρα. Δύο χρόνια μετά στην Ελλάδα έχει 58.000…

Αν υποθέσουμε πως η μοιραία Porsche ήταν σε καλή κατάσταση, το σίγουρο είναι πως δεν ήταν καλά τα ελαστικά του, τα οποία ήταν χειμερινά και παραγωγής του 2008. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο λοιπόν πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εισήχθη με τα ίδια, ελαστικά από κάποια βόρεια χώρα της Ευρώπης, που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά 4 με 5 μήνες χειμερινά.