Σε σοβαρές καταγγελίες για το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που καλλιεργεί συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας με αφορμή την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και τις ενστάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και σε σοβαρές καταγγελίες για απειλές ως προς τη σωματική ακεραιτότητα μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του ίδιου, προχώρησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τη Ζηνοβία Σαπουνά, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος.

«Μια συγκεκριμένη ομάδα καθημερινά τις τελευταίες ημέρες μαζεύεται έξω από το δημαρχείο και βανδαλίζει δημόσια κτίρια, κλείνει δρόμους, επιτέθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στα θεσμικά όργανα του Δήμου, απειλείται η ζωή μας, απειλείται η ζωή συγγενικών μας προσώπων» είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως η συγκεκριμένη ομάδα «δεν αφορά τους φιλάθλους της ΑΕΚ, δεν είναι κανένας άνθρωπος της περιοχής. Μιλάμε για μια ξένη ως προς την πόλη μας ομάδα.

Υπάρχει φωτογραφικό υλικό, υπάρχει και βίντεο από το κατάστημα που χτυπήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωρίζουμε ότι έχουν έρθει στην πόλη μας για να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν όποιον έχει διαφορετική άποψη αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου».

Ερωτηθείς για τη στάση της αστυνομίας, ο κ. Βασιλόπουλος κατήγγειλε πως υπάρχει μια εικόνα ανοχής στη διαμορφωθείσα κατάσταση.

«Όταν καθημερινά βανδαλίζεται η πόλη, αυτή η ομάδα βάζει κόλλες στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου και στις εξόδους κινδύνου και όλα αυτά γίνονται παρουσία της αστυνομίας, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως υπάρχει ανοχή» τόνισε.

Κατήγγειλε ταυτόχρονα την προσωπική του στοχοποίηση «από ένα μεγάλο τμήμα του οπαδικού τύπου που είναι κατευθυνόμενο και ξέρουμε τι εκφράζει».

Θύμισε πως η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται έκανε προεκλογική συγκέντρωση περικυκλωμένη από κλούβες των ΜΑΤ αλλά και περικυκλωμένη από οπαδούς που απειλούσαν με βιαιοπραγίες.

Αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας τόνισε πως «εμείς λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε «ναι μεν, αλλά». Βάζαμε και βάζουμε προϋποθέσεις για την προστασία της πόλη μας. Από το 2010 έχουμε αυτές τις απόψεις. Λέμε ναι στο γήπεδο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προστατευτεί η πόλη».

Τόνισε παράλληλα πως ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε δεν είναι η ΑΕΚ, καθώς «η ΑΕΚ και η ηγεσία κάθε ομάδας, οι επιχειρηματίες, θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με το λιγότερο δυνατό κόστος. Ο υπεύθυνος είναι η πολιτεία».

Σημείωσε πως «έχει στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι για πράγματα τα οποία οι ίδιες οι υπηρεσίες του δήμου αρνούνται να τα υπογράψουν. Είναι ζητήματα νομιμότητας. Λέμε και στην απάντησή μας στην εταιρεία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ , προσκομίστε αυτά που προβλέπει ο νόμος για να κλείσει ο φάκελος των υψομετρικών μελετών. Είναι σαφές ότι έχει ελλείψεις ο φάκελος της ΑΕΚ, είναι ελλιπής. Κι αυτό τονίζει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στην 7σελιδη απάντησή της. Ας σταματήσει αυτή η καραμέλα και το παραμύθι ότι μπλοκάρουμε εμείς το γήπεδο».

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως οι αλλαγές που προτείνει το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και αφορούν στη μείωση του ύψους του γηπέδου αλλά και κάποιες μορφολογικού χαρακτήρα αλλαγές, βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση και «είναι προφανώς αποτέλεσμα των θέσεων και των πιέσεων της δημοτικής αρχής».

Σημείωσε δε πως αυτές οι αλλαγές που έγιναν στο ΚΕΣΑ ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και δεν υπάρχει κάτι επίσημο στα χέρια του Δήμου.

Τέλος τόνισε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο χρόνια τώρα ενώ είχε όλες τις ευκαιρίες να διασφαλίσει το δικαίωμα της ΑΕΚ να ανεγείρει γήπεδο στο χώρο της και ταυτόχρονα να υιοθετήσει μία ατζέντα προστασίας της πόλης στο πλαίσιο που ζητάει ο Δήμος, δεν έχει πράξει τίποτα.

Κατέληξε λέγοντας «θεωρώ ότι και την ύστατη στιγμή μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες».