Με άγριες διαθέσεις κατέφθασε στη χώρα μας η «Γαλάτεια», το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Αδριατική, αφού αυτήν την ώρα πολλές περιοχές της χώρας πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας.   Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με το tempo24, γύρω στις 19.30 το απόγευμα σταμάτησε για αρκετή ώρα να λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και σε ορισμένα καταστήματα. Επίσης πτώση τάσης και διακοπές σημειώνονται και περιμετρικά του κέντρου της Πάτρας. Λίγη ώρα μετά έπεσε κεραυνός στην περιοχή των Τσουκαλείκων πάνω σε φοίνικα ο οποίος πήρε φωτιά, ενώ στην Οβρυά έπεσε ένα δένδρο.   Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, προκάλεσε το μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, που χτύπησε σήμερα το απόγευμα την Ζάκυνθο. Αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΕΕ βρίσκονται επί ποδός ώστε να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού του νησιού.   Η «Γαλάτεια» -όπως ονόμασαν το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό οι μετεωρολόγοι-που έπληξε τη Ζάκυνθο, άφησε πίσω της πτώσεις μεγάλων κλαδιών και βλάβες στην παροχή της ηλεκτροδότησης.   Τρεις επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο στην Πατρών - Τριπόλεως. Όπως έγινε γνωστό το ΙΧ είναι παγιδευμένο στο φράγμα, σε βάθος 10 μέτρων. Στο σημείο βρίσκονται ΕΜΑΚ, Αστυνομία και ασθενοφόρα.   Το τροχαίο σημειώθηκε με ισχυρή βροχή στην περιοχή Αστέρι Τριταίας κοντά στη Δαφνούλα.  

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες

Το πολύ "ισχυρό" βαρομετρικό χαμηλό, πιστό στο ραντεβού του, έφτασε ακριβώς την ώρα που το περιμέναμε, αναφέρει στην πρόβλεψή του, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, προσθέτοντας πως: «Είναι ικανό δε, να δώσει πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το Σάββατο». Συνεχίζοντας, ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί πως, πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ αλλά και προς το ξημέρωμα σήμερα σε :   - Νότια Πελοπόννησο - Κεντρική και ανατολική Μακεδονία - Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Νότια Κρήτη - Κυκλάδες - Δωδεκάνησα   Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (πιο ήπια τα φαινόμενα στα δυτικά) ενώ οι νοτιάδες θα ενισχύονται στα πελάγη αλλά και στις χερσαίες περιοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των καταιγίδων.  

Προβλήματα στις πτήσεις το βράδυ

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, τις βραδινές ώρες σήμερα, τα αεροπλάνα να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις απογειώσεις και στις προσγειώσεις σε αεροδρόμια των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου. Επομένως θα είναι λογικές οι όποιες καθυστερήσεις έως ότου κοπάσουν οι καταιγίδες στις περιοχές αυτές.

  Βροχές και στην Αττική

Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος και στην Αττική μέχρι και το Σάββατο. Θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Ένα "πέρασμα" με βροχές από το νομό θα έχουμε και σε λίγες ώρες.  

Βελτίωση

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας.  

Και χιονοπτώσεις

  Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από το υψόμετρο των 1200-1300 μέτρων και υψηλότερα. Το βράδυ της Παρασκευής τα υψόμετρα θα πέσουν στα 1000 μέτρα και πιθανώς στα 750-800 μέτρα για τις ορεινές περιοχές της βόρειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως Δυτική Μακεδονία)