Συναγερμός σήμανε στην ελληνική αστυνομία μετά από το τηλεφώνημα ενός αγνώστου, που έδωσε πληροφορίες για τον μανιακό δολοφόνο των ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο μανιακός δολοφόνος μένει στην Κηφισιά και έχει εκδηλώσει ψυχοπαθητικές συμπεριφορές και εμμονές.

Πέραν όμως αυτού και άλλα τηλεφωνήματα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής «δίνουν» όλο και περισσότερα στοιχεία για το το προφίλ των υπόπτων στους οποίους ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά του μανιακού δολοφόνου των οδηγών ταξί

«Πολλοί κάτοικοι της Κηφισιάς, που γνωρίζουν κάποιο άτομο με διαταραγμένη ψυχοσύνθεση μας ενημέρωναν όμως σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά τους δεν ταίριαζαν με τον δολοφόνο του 52χρονου οδηγού ταξί. Μέχρι και για άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που διαμένει κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη, σημείο των δύο επιθέσεων, δεχτήκαμε ανώνυμο τηλέφωνο όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί τίποτα» επισημαίνει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Οι profilers του Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ, σκιτσογράφησαν το προφίλ του serial killer. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο ηλικίας γύρω στα 35, με ύψος λίγο πάνω από 1,70 αδύνατος, Έλληνας, με συνηθισμένα χαρακτηριστικά προσώπου που δεν προκαλούν φόβο ή υποψίες που συνηθίζει να κυκλοφορεί με φόρμες και μπουφάν με κουκούλα που είτε ένα διάστημα ήταν οδηγός ταξί ή είχε κάποια τραυματική εμπειρία από κάποιον οδηγό ταξί στην περιοχή της Κηφισιάς.

Οι έρευνες στρέφονται κυρίως σε πρώην οδηγούς ταξί, άτομα με εμμονικές και ψυχικές διαταραχές, πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν προκαλέσει επεισόδια με ταξιτζήδες, αλλά και νυν αυτοκινητιστές.

Το βέβαιο είναι πως ο δολοφόνος, εφόσον πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, έχει φροντίσει να λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, έτσι ώστε να συνεχίσει να κυκλοφορεί ασύλληπτος,

Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τη δολοφονία του 52χρονου αυτοκινητιστή, καθώς και μια ακόμα αιματηρή επίθεση σε ταξιτζή το Νοέμβριο του 16 με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του θύματος , είναι πως ο δράστης φροντίζει να λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε να μην αφήνει πίσω ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην ταυτοποίησή του.

Το μοναδικά κοινά στοιχεία των δύο παραπάνω επιθέσεων είναι ο τύπος του όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και μια περιγραφή του ταξιτζή ο οποίος γλύτωσε από τη δολοφονική μανία του πιστολέρο και φαίνεται να συμπίπτει με το πρόσωπο το οποίο δολοφόνησε τον 52χρονο, στην Κηφισιά.

Αντίθετα, δεν έχουν βρεθεί κοινά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στα δύο ταξί.

Αυτό όμως πιθανόν να οφείλεται, στο μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μπαίνουν καθημερινά στα οχήματα.