Να ρίξουν φως στο κίνητρο του δράστη της δολοφονίας του ταξιτζή στην Καστοριά προσπαθούν οι αστυνομικές Αρχές.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα πάντα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τα δύο πρόσωπα, ωστόσο δεν προκείπτει από κανέναν και πουθενά οποιαδήποτε σχέση.
Θύτης και θύμα λένε μάρτυρες και πληροφορίες μοιάζουν εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους.

Ο  30χρονος δράστης επιμένει πως το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πληροφορίες από στο συναδελφικό του περιβάλλον αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός συνήθιζε να παίζει τυχερά παιχνίδια στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας κάρτες, τις οποίες μπορεί και να είχε υπερχρεώσει. Οι Αρχές στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας του Κοσμά Τζέλιου θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί τα τυχερά παιχνίδια να αποτέλεσαν αφορμή ώστε ο 30χρονος να ληστέψει τον οδηγό ταξί τον οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν γνώριζε.


Έτσι στο μικροσκόπιο έχουν μπει τώρα με εντολή εισαγγελέα όλα τα τηλεφωνήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι αρχές θέλουν να δουν εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ των δύο ή εάν θύμα και θύτης είχαν επαφές με κοινά άτομα.
Παράλληλα οι αστυνομικοί θα ελέγξουν όλες τις κινήσεις των λογαριασμών ώστε να διαφανεί εάν υπάρχει κάποια σύνδεση ή εάν υπάρχει κάποιο κίνητρο για τον 30χρονο.