Νεκρός είναι τελικά ο χειριστής του γερανού που πραγματοποιούσε εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης επί των οδών Πόντου με Μεταμορφόσεως.   Είχε προηγηθεί ατύχημα το οποίο σημειώθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στην συγκεκριμένη περιοχή, όταν κατά την διάρκεια της προσπάθειας ανέλκυσης ενός φορτηγού από το εσωτερικό του εργοταξίου, ο γερανός που χειρίζονταν ένας 50χρονος, έπεσε σε βάθος 15 μέτρων. Στο σημείο βρέθηκε το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του, τον οποίο τελικά απεγκλωβισαν νεκρό.  

Ο άτυχος άνδρας παρέμεινε για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματος. Ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους τα διασωστικά οχήματα της πυροσβεστικής.   Να σημειωθεί πως ο 50χρονος άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.   "Ειδοποιηθήκαμε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοτάξιο του μετρό Μεταμορφώσεως με Πόντου στην Καλαμαριά. Φτάσαμε αμέσως με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άνδρες και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναποδογυρισμένος γερανός σε ύψους 15 μέτρων, ο οποίος στέκεται σε δύο δοκούς με το κουβούκλιο γυρισμένο προς τα κάτω και υπάρχει ο χειριστής που είναι μέσα, ο οποίος πιθανόν να μην είναι εν ζωή" τόνισε νωρίτερα ο διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης.  

Τελικά ανασύρθηκε νεκρός λίγο μετά τις 22:00 ο 50χρονος χειριστής του μοιραίου γερανοφόρου που ανετράπη στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά. Η επιχείρηση ανάσυρσής του διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.   Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του χειριστή που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες ανάσυρσης και ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Μόλις αντίκρυσαν την σορό του ανθρώπου τους "λύγισαν".