Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς , μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και την εκπομπή “Πρωινές διαδρομές” με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Αδαμόπουλο, με αφορμή τη διαγραφή προστίμων για μη ακριβείς κλήσεις σχετικά με παράνομη στάθμευση.

"Δεν επιστρέφονται χρήματα συνήθως δεν βεβαιώνονται, δεν προχωράει δηλαδή η διαδικασία να εισπραχθούν και να βεβαιωθούν σε χρηματικούς καταλόγους και διαγράφονται. Έχουμε ένα κενό του 2013 μέχρι το 2015 με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που ουσιαστικά διοικητικοί υπάλληλοι γράφανε τότε κλήσεις και πρέπει να υπάρχει ακρίβεια. Η νομοθεσία είναι πολύ συγκεκριμένη πρέπει να υπάρχει ακρίβεια στην κλήση σε σχέση με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Είτε με τον αριθμό που μπορεί να υπάρχει κάποιες φορές αναριθμητισμός είτε με τα χρώματα αυτοκινήτου" είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαρελάς.

 Αν κάποιος έχει πάρει κλήση που γράφει «μαύρο» ο δημοτικός αστυνομικός και πάει την άδεια και γράφει «ανθρακί» ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε οτι "αν προσφύγει στα δικαστήρια θα την κερδίσει την υπόθεση"

Ερωτηθείς αν έχει δεσμεύσει ο Δήμος Αθηναίων τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη από κλήσεις απάντησε "ναι χωρίς να έχουμε προχωρήσει όμως στις διαδικασίες αφαίρεσης των χρημάτων. Συνήθως στις ακραίες περιπτώσεις δηλαδή οφειλών που υπάρχουνε άνθρωποι που έχουνε πάρει 70-80 κλήσεις και να μην έχουν ενδιαφερθεί ποτέ. Υπάρχει συνάδελφός σας που έχει οφειλές από κλήσεις πάνω από 20 χιλιάδες"