Αλλαγή διοικήσεως για την ιστορική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), όταν στην έδρα της Σχολής, στη Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε η σχετική τελετή ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας του Στρατού Ξηράς, του Συντάγματος των Ευελπίδων, διατελεσάντων Αρχηγών και διοικητών της Σχολής και άλλων επισήμων.

Ο αποστρατευθείς κατά τις πρόσφατες τακτικές και έκτακτες κρίσεις του ΣΞ διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Δημήτριος Μάνος παρέδωσε τα καθήκοντα του διοικητού στον Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος προέρχεται από το Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων και μέχρι πρόσφατα ήταν διοικητής της πανίσχυρης ακριτικής XVI Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (και Υπαρχηγού ΓΕΣ) Αντιστρατήγου Νικόλαου Μανούρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιλογή του Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή ως του νέου (νυν) Αρχηγού ΓΕΣ στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου 2017, και τις προαγωγές για κάλυψη των κενών που προκλήθηκαν, αποστρατεύτηκε ο ως τότε διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Αλεβίζος. Επειδή τότε δεν υπήρχε πρόθεση να γίνουν και τακτικές κρίσεις, τη διοίκηση της Σχολής ανέλαβε ο ως τότε υποδιοικητής αυτής Ταξίαρχος Δημήτριος Μάνος, ο οποίος αποστρατεύτηκε κατά τις πρόσφατες τακτικές/έκτακτες κρίσεις του Μαρτίου προαγόμενος σε Υποστράτηγο.
Να προσθέσουμε ότι και ο τρίτος στην ιεραρχία της ΣΣΕ, ο Διευθυντής Σπουδών, αποστρατεύτηκε και αυτός κατά τις πρόσφατες κρίσεις, γεγονός μάλλον ασύνηθες να αποστρατεύονται ταυτόχρονα και οι τρεις πρώτοι τη τάξη αξιωματικοί μιας μονάδος ή ενός σχηματισμού.
Ορισμένοι αποδίδουν αυτές τις αποστρατείες σε ένα πρωτοφανές γεγονός (για το επίπεδο της Σχολής) που συνέβη πριν από λίγους μήνες.

Της εντονότατης φιλονικίας μελών του πολιτικού διδακτικού προσωπικού της Σχολής στη διάρκεια μάλιστα της Γενικής Συνελεύσεως του οργάνου τους που οδήγησε στην κλήση από αυτούς του… «εκατό» της ΕΛΑΣ για να επιβάλλει την τάξη και να υποβληθούν μηνύσεις, αλλά και την άλλη πρωτοφανή ενέργεια (από πλευράς αστυνομικών) να θέλουν να…εισέλθουν στη Σχολή (σε στρατιωτικό χώρο δηλαδή που δεν έχουν αρμοδιότητα) και να εμποδίζονται στην πύλη από τον Αρχιφύλακα! Τότε για προφανείς λόγους, το θέμα αυτό κρατήθηκε πολύ «χαμηλά». Όλα αυτά όμως δεν ταίριαζαν με τη «φιλοσοφία» του νέου Αρχηγού, ο οποίος φαίνεται πως – συνεπικουρούμενος από το ΑΣΣ – αποφάσισε να λυθεί το θέμα οριστικώς με την αποστρατεία δικαίων και αδίκων, καθώς δεν την ανάληψη της διοικήσεως από έναν αποδεδειγμένων ικανοτήτων στρατηγό, ο οποίος συνδυάζει «χαμόγελο και πυγμή» και ελπίζεται να επαναφέρει τάχιστα τη Σχολή στην ηρεμία της και στην ιστορική της αποστολή χωρίς άλλες τέτοιες θλιβερές «παρενθέσεις».