Η εθνική, τεχνική, άσκηση του Στόλου με την επωνυμία «Αστραπή 3/17» ξεκινά επισήμως απόψε το βράδυ και στο πλαίσιο αυτής ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επισκέφτηκε τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», σήμερα το πρωί.

Η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία εκτελεί καθήκοντα «σκοπούντος πλοίου», δηλ. του πλοίου του Στόλου που είναι σε άμεση ετοιμότητα απόπλου για να δράσει όπου και όταν απαιτηθεί, βρισκόταν κάπου στην περιοχή της Παροναξίας και εκεί ο υπουργός και οι δύο Αρχηγοί έφτασαν με ελικόπτερο του Στόλου που προσνηώθηκε στο ελικοδρόμιο του σκάφους.

Η άσκηση «Αστραπή 3/17» είναι εθνική τεχνική άσκηση που θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου από το βράδυ της 20ης Μαρτίου 2017 έως το βράδυ της 22ης Μαρτίου 2017 και στην οποία συμμετέχουν φρεγάτες, πλοία γενικής υποστηρίξεως, υποβρύχια και πυραυλάκατοι. Κατά την παραμονή του στο πλοίο ο ΥΕΘΑ και οι Αρχηγοί επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης, όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη του, ενώ μίλησαν και σε συγκέντρωση του πληρώματός του.  

Λ.Σ.Μ.