Αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε από την θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας για την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς η Εισαγγελέας Ελένη Ράικου, περίπου δύο μήνες πριν από την λήξη της θητείας της. Με έγγραφο που έστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πρωί της Παρασκευής παραιτείται καταγγέλλοντας συγχρόνως και σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από συμφέροντα του χώρου των φαρμάκων.

Η εισαγγελία διαφθοράς και μάλιστα συγκεκριμένο κλιμάκιο ερευνούσε το τελευταίο τετράμηνο, την μεγάλη υπόθεση δωροδοκιών από την εταιρεία NOVARTIS, αλλά και το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ με τους παράνομους διορισμούς και τις παράνομες χρηματοδοτήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εταιρειών επικοινωνίας.   Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, επρόκειτο να συνεδριάσει σε περίπου 10 ημέρες για να ορίσει τον ή την αντικαταστάτριά της κ. Ράικου, αφού η λήξη της θητείας της επέβαλε και την αντικατάστασή της.

Στο έγγραφο Ράικου αναφέρονται οι πιέσεις που τις έχουν γίνει για την συγκεκριμένη υπόθεση του σκανδάλου στο χώρο του φαρμάκου. Η παραίτηση πάντως φαίνεται ότι προκλήθηκε και από διαφημιστικό σποτ κυριακάτικης εφημερίδας στο οποίο διαφημίζεται καταγγελία ανακρίτριας για κωλυσιεργία σε υπόθεση εξοπλιστικών που έχει σχέση με προμήθεια η οποία έγινε επί Γιάννου Παπαντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη θεωρεί συκοφαντικό το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ζητάει την αντικατάστασή της στο έγγραφο που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κίνηση της παραίτησής της πάντως εκτιμάται από δικαστικούς κύκλους, ότι σηματοδοτεί μία ηρωική έξοδο.   Η παραίτηση υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να βρίσκεται στο εξωτερικό. Απευθυνθήκαμε στη Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στην κ. Βασιλική Θάνου, η οποία επίσης δήλωσε άγνοια.