Ένας ξεχωριστός 13χρονος «ΟΥΚάς» επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις των φημισμένων ΟΥΚάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Σκαραμαγκά και εκεί πέρασε μαζί τους μερικές ώρες, εκπληρώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη επιθυμία που είχε στη ζωή του.

Τη μέρα αυτή, παραμονή της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, όπως σημειώθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΝ, όπου έγινε γνωστό το γεγονός, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Make-A-Wish” επισκέφτηκε την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Σκαραμαγκά, με σκοπό την υλοποίηση της ευχής ενός παιδιού να γίνει «μέλος», έστω και για λίγες ώρες, των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) του ΠΝ.

Εκεί, ο Διοικητής της Μονάδος, Πλοίαρχος Παναγιώτης Νικολαρέας ΠΝ επικεφαλής των «βατράχων» του, υποδέχτηκε τον 13χρονο Γιώργο, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένειά του, φίλους και εθελοντές του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους της ΔΥΚ, παρακολούθηση εκπαιδεύσεως και διέλευση των εμποδίων του στίβου μάχης, επιβίβαση σε όχημα “Flyer” καθώς και σε Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου, καθώς και παρουσίαση τακτικών μάχης και μεθόδων αποκρύψεως.

Εξαιρετική πρωτοβουλία που υλοποίησε το ΠΝ μέσω της ΔΥΚ για ένα παλληκάρι που μπορεί να μην είναι πραγματικός ΟΥΚάς, έχει όμως ΨΥΧΗ ισάξια με τους πραγματικούς ΟΥΚάδες!