Ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα Διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ), που εδρεύει στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και απευθύνεται σε προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και τις οικογένειές τους, που έχουν πρόβλημα υπογονιμότητος.

Η ΜΙΥΑ, που ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της από τις 27 Μαρτίου 2017 και στεγάζεται σε ειδική πτέρυγα του ΝΝΑ, συστάθηκε και ενεργοποιήθηκε με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους δικαιούχους ιατρικής περιθάλψεως, άνδρες και γυναίκες, και των τριών Κλάδων των ΕΔ καθώς και των ΣΑ.

Η λειτουργία της ΜΙΥΑ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενισχύσεως της μερίμνης του στρατιωτικού (εν τη ευρεία εννοία) προσωπικού και των οικογενειών τους, πιστεύεται ότι θα συμβάλει σημαντικώς τόσο στην άρση προβλημάτων υπογονιμότητος μεταξύ των στελεχών των ΕΔ όσο και στην δραστική περιστολή της οικονομικής επιβαρύνσεώς τους λόγω του υψηλού κόστους των σχετικών θεραπειών.

Η οργάνωση και η λειτουργία της είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία και περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξεταστήρια, εμβρυολογικό εργαστήριο, χειρουργείο, χώρο ανανήψεως, εργαστήριο σπέρματος και τράπεζα κρυοσυντηρήσεως. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της μονάδος είναι εξοπλισμένες και εφοδιασμένες με τεχνολογίες και προϊόντα υψηλών διεθνών προδιαγραφών, ελέγχοντας και παρατηρώντας διαρκώς τις συνθήκες περιβάλλοντος, ώστε να επιτυγχάνονται τα μέγιστα ποσοστά επιτυχίας στα υπογόνιμα ζευγάρια που προσφεύγουν σε αυτήν. Όλες οι διαδικασίες και διεργασίες εκτελούνται μέσω προτύπων διαχειρίσεως ποιότητος και ασφάλειας.

Όπως σημειώνεται και από το ΓΕΕΘΑ, τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΜΙΥΑ είναι: 2107261939, 2107261946.