Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν από τους στρατιώτες του Ελληνικού Φυλακίου «αλλοδαποί», όπως σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πάνω στην νησίδα Παναγιά, του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών. Αμέσως ενημερώθηκε το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για τα…περαιτέρω!

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, από το Στρατιωτικό παρατηρητήριο της νησίδος Παναγιά Οινουσσών, «για τον εντοπισμό ικανού αριθμού αλλοδαπών σε δύσβατη περιοχή, επί της νήσου», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς στην επίσημη ανακοίνωση, χωρίς να προσδιορίζονται περισσότερο!

«Οι ανωτέρω είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε προσαράξει στην εν λόγω περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, με τη συνδρομή των οποίων, το ταχύπλοο σκάφος αφού αποκολλήθηκε στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμένα Χίου, όπου και κατασχέθηκε. Οι 16 συνολικά αλλοδαποί παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό ΛΣ – ΕΛΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Χίου, ενώ στην περιοχή έσπευσε και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για τυχόν παροχή συνδρομής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αυτοί οι «αλλοδαποί» να γίνει γνωστό αν ήταν «παράνομοι μετανάστες» αφού εντοπίστηκαν στην ξηρά από στρατιωτικό τμήμα και αν τελικώς συνελλήφθησαν, οπότε θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία της προσαγωγής τους ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης με την κατηγορία «της παρανόμου εισόδου στην Ελλάδα».

Γιατί πάντως «ναυαγοί» δεν ήταν σίγουρα και σίγουρα – στην ξηρά – δεν έγινε «περισυλλογή» τους, όπως λανθασμένα σημειώνεται στον τίτλο του σχετικού επίσημου ενημερωτικού!