Ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο οι δύο ασκήσεις του Αρχηγείου Στόλου, «Αστραπή 4/17» και Ορμή 3/17», που πραγματοποιήθηκαν ολόκληρη την εβδομάδα στο Αιγαίο, με τη συμμετοχή μονάδων από όλες τις Διοικήσεις του Στόλου.

Η άσκηση «Αστραπή 4/17» διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, Μυρτώου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους, ενώ η «Ορμή 3/17» διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του βορείου, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου πελάγους και ολοκληρώνεται μεθαύριο. Σε αμφότερες τις ασκήσεις συμμετέχουν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, υποβρύχια, ελικόπτερα και στοιχεία βατραχανθρώπων της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Παράλληλα οι συμμετέχουσες μονάδες συνεργάζονται και συνεκπαιδεύονται με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο της πολυεθνικικής αεροπορικής ασκήσεως «Ηνίοχος 2017» που διήρκεσε 15 ημέρες και ολοκληρώνεται σήμερα.

Συμφώνως με το ΓΕΝ «Σκοπός των ασκήσεων του Στόλου είναι η διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων που εξασκούνται σε τεχνικά και τακτικά αντικείμενα και διαδικασίες σε περιβάλλον σύνθετης απειλής».