Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι με κάθε τρόπο και με σύμμαχο τον καιρό, εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Η κίνηση στις εξόδους της πρωτεύουσας, παρέμενε για αρκετή ώρα αυξημένη, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν νησιωτικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία πλέον η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της εθνικής Αθηνών-Κορίνθου ομαλοποιήθηκε και κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλα τα σημεία των εθνικών οδών.

 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κίνηση των οχημάτων πριν λίγη ώρα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, μετά τα διόδια της ελευσίνας

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εξόδους των εθνικών οδών από το μεσημέρι έως το βράδυ αλλά και αύριο Μεγάλο Σάββατο από νωρίς το πρωί.

Ειδικότερα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έως τις 16:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις, για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

•Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

•Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).

•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

•Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

Χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν ήδη από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Από τα διόδια της Κορίνθου και μετά, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Κορίνθου.

Έως και την Κυριακή του Πάσχα είναι προγραμματισμένα 69 δρομολόγια σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μ.Τετάρτη έγιναν από τον Πειραιά 47 δρομολόγια πλοίων με 38.000 επιβάτες, 5.649 οχήματα, 2.179 φορτηγά και 1.310 δίκυκλα.

Aπό τον Αργοσαρωνικό το ίδιο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί 73 απόπλοι πλοίων και είχαν αναχωρήσει 10.091 επιβάτες, 1.477 ΙΧ αυτοκίνητα, 116 φορτηγά και 279 δίκυκλα.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει, σύμφωνα με την Τροχαία, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει επίσης τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνουν περισσότερες από 2.600 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Στον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων τα λεωφορεία αναχώρησαν με πληρότητες της τάξεως του 100%. Οι υπεύθυνοι έχουν προγραμματίσει έξτρα δρομολόγια, που για ορισμένους προορισμούς αγγίζουν ακόμα και τα διπλάσια από αυτά που εκτελούνται σε καθημερινή βάση.