Οι Ένοπλες Δυνάμεις, από το πρωί της Τετάρτης έχουν βυθιστεί στο πένθος, έπειτα από την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στο όρος Σαραντάπορο και το χαμό των τεσσάρων αξιωματικών της αεροπορίας στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. 

Παράλληλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η αρχιλοχίας Μηχανικού Βασιλική Πλεξίδα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης ήταν υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων, και κατάγονταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Τον περασμένο Μάρτιο, στις κρίσεις των αξιωματικών, είχε προαχθεί σε υποστράτηγο ο Ιωάννης Τζανιδάκης και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος

Το δεύτερο θύμα του μοιραίου Χιούι ήταν ο Συνταγματάρχης ήταν ο Θωμάς Αδάμος. Ο άτυχος 50χρονος αξιωματικός εκτελούσε χρέη Διευθυντή σε κομβικό πόστο στην 1η στρατιά. Ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Δημοσθένης Γούλας - Κυβερνήτης

Ο Δημοσθένης Γούλας ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Χιούι. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και ο τόπος καταγωγής του ήταν το Αρτεσιανό. 

Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής

Ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Χιούι. Εδώ και ένα χρόνο ήταν παντρεμένος ωστόσο το τελευταίο διάστημα ζούσε χωριστά με τη γυναίκα του, καθώς εκείνη είχε μεταβεί για δουλειά στο Μαιάμι.

Από την άλλη πλευρά η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου, κοντά στα σύνορα των νομών Λάρισας και Κοζάνης.

Η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα εντοπίστηκε τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου, και διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα αρχιλοχίας κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.