Ως «σταθερά βελτιούμενη» χαρακτηρίζεται στο πρώτο ενημερωτικό ιατρικό δελτίο για την υγεία της, που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η κατάσταση της μοναδικής επιζήσασας της πτώσεως του μοιραίου ελικοπτέρου UH-1H Huey («ΕΣ-625») Αρχιλοχίου (ΑΣ) Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία προσδιορίζεται επίσης ως «σοβαρή πολυτραυματίας».

Η πολυτραυματίας στρατιωτικός, η οποία αποτελούσε πλήρωμα του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο – ως γνωστόν – συνετρίβη στις 19 Απριλίου στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσώνος, μεταφέρθηκε αμέσως μετά τον εντοπισμό της στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του οποίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Το εκδοθέν από το ΓΕΣ ενημερωτικό έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της Αρχιλοχία (ΑΣ) Πλεξίδα Βασιλικής, για τα ακόλουθα: 1. Η Αρχιλοχίας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 ΓΣΝ, ως σοβαρή πολυτραυματίας. 2. Έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κατάγματα σπονδυλικής στήλης Α6, Θ2 ,Θ3, Ο5 και κάταγμα στέρνου . 3. Η κατάσταση της είναι σταθερή – βελτιούμενη».