Ολοκληρώθηκε η άσκηση ναρκοπολέμου «Γρίπος 1/17» του Αρχηγείου Στόλου, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Η άσκηση ήταν τριήμερης διάρκειας, από 25 έως 27 Απριλίου 2017, διεξήχθη, στην περιοχή Σαρωνικού κόλπου, από τα σκάφη της Διοικήσεως Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ), παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν ναρκοθηρευτικά της ΔΝΑΡ, μία κανονιοφόρος της Διοικήσεως Πλοίων Επιτηρήσεως (ΔΠΕ), ένα ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212 της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) και ένα ταχύπλοο σκάφος με προσωπικό της Διοικήσεως Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ).

«Η προαναφερθείσα άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως των μονάδων του ΠΝ και του Στόλου, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητος και ικανότητος των συμμετεχόντων, καθώς και την εκπαίδευση σε αντιναρκικές επιχειρήσεις», όπως σημειωνόταν σχετικώς στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ασκήσεως τα πλοία κατέπλευσαν στο λιμένα του Πόρου, όπου δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί, δίνοντας εντυπωσιακό παρόν.