Προτάσεις για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (EuropeanSpaceAgency/ESA) έφερε αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας η οποία επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Την αντιπροσωπεία της ESA υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΒ Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γεώργιος Μαζαράκος, ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παπασπύρος και στελέχη της εταιρείας, ενώ κατά τη συνάντηση παρέστησαν η Γενική Γραμματέας Ερεύνης και Τεχνολογίας ΜατρώναΚυπριανίδου, καθώς και στελέχη από τα ΥπουργείαΕθνικής Αμύνης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση του αντικειμένου της ΕΑΒ, των δραστηριοτήτων και των προοπτικών της, ενώ ακολούθησε εκτενής ενημέρωση για τα προγράμματα, τις υποδομές και τις δυνατότητες αναπτύξεως συνεργασιών στον τομέα της ερεύνης και της αναπτύξεως. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα της εταιρείας. Από πλευράς της ESAδιατυπώθηκαν προτάσεις για τη συμμετοχή της ΕΑΒ στα προγράμματα της ευρωπαϊκής εταιρείας, ώστε μεσομακροπρόθεσμα να συμπεριληφθεί στους στρατηγικούς στόχους της Εταιρίας η ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο διάστημα καθιστώντας την ηγετικό φορέα και σε αυτόν τον επιχειρηματικό κλάδο στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή ήταν προπαρασκευαστικού χαρακτήρος ενόψει της επικειμένης επισκέψεως του Γενικού Διευθυντή της ESA, που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούνιο.