Για δύο εβδομάδες θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που αρχίζουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται για την Κυριακή 7 Μαΐου το άνοιγμα των καταστημάτων με προτεινόμενο ωράριο 11 με 6 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Εκτός των ήδη εκφρασμένων αντιδράσεων από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και ο κόσμος του εμπορίου εκφράζει τις ανησυχίες του. Επίσης το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, ανακοίνωσε για την Κυριακή 7/5, στις 9.30πμ, στην Ερμού (Σύνταγμα) απεργιακή συγκέντρωση.