Ως την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις από το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μερικής Φοίτησης.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης Μερικής Φοίτησης στην Οικονομική Επιστήμη με κατεύθυνση α) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά, Στρατηγικές Αποφάσεις και Ρύθμιση Αγορών και β) στη Χρηματοοικονομική λειτούργησε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2003 ως ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά και μέχρι σήμερα έχει δεχθεί σχεδόν 1700 αιτήσεις, ενώ έχουν αποφοιτήσει περίπου 500 σπουδαστές.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων για την κριτική θεώρηση επιχειρησιακών προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Το Πρόγραμμα εφοδιάζει τους φοιτητές με όλες τις απαραίτητες θεμελιώδεις οικονομικές και ποσοτικές γνώσεις και έννοιες, καθώς και όλα τα αναλυτικά εργαλεία για να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις του υπάρχοντος και συνεχώς μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού και γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος.

“Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης Μερικής Φοίτησης στην Οικονομική Επιστήμη με κατεύθυνση στα Α. Εφαρμοσμένα Οικονομικά Στρατηγικές Αποφάσεις και Ρύθμιση Αγορών & Β. Χρηματοοικονομική είναι το πιο πρόσφατο από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Τμήματος. Άρχισε να λειτουργεί το 2003, αξιοποιώντας τη διδακτική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία των αναγνωρισμένου κύρους Καθηγητών του όπως και των Καθηγητών άλλων Τμημάτων του ΟΠΑ αλλά και άλλων Πανεπιστημίων, σε συνδυασμό με την από κοινού συνεργασία με υψηλόβαθμα και καταξιωμένα στελέχη από μεγάλους οργανισμούς με εξίσου σημαντική διδακτική δραστηριοποίηση, το Πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει υψηλής στάθμης μετεκπαίδευση στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά σε στελέχη που, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, αδυνατούν να διαθέσουν χρόνο για καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων – ωστόσο, επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους καλλιεργώντας τη μέχρι τώρα εμπειρία τους. Μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξεις τις γνώσεις σου και να αποκτήσεις επιδεξιότητες που θα επιτρέψουν την ορθή αξιολόγηση των προβλημάτων που ανακύπτουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον και, έτσι, την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους”, δηλώνει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Κατσουλάκος.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε στελέχη (απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ) του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, των τραπεζών, των χρηματοοικονομικών οργανισμών, των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, των ρυθμιστικών αρχών κ.λπ.) που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους και επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την εργασία τους και την προσφορά τους. Συνιστάται, επίσης, και σε στελέχη που βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης από μια θέση ή επαγγελματικό πεδίο σε κάποιο άλλο.

Πληροφορίες και αιτήσεις για το ΠΜΣ παρέχονται από τη Γραμματεία του Προγράμματος Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 113 62 Αθήνα, 9ος όροφος, γραφείο 909, Tηλ. 2108203649, Ώρες 15:00-19:30, email: [email protected] ή στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.appliedeconomics.gr.