Tη διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) εγκαινίασε σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε χαλεπούς οικονομικώς καιρούς, ένα μείζον κοινωνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα, όχι μόνο για τις οικογένειες των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων της Μονάδος, που θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), μετά τη διακλαδική καρδιολογική Μονάδα που λειτουργεί στο 401 ΓΣΝΑ, και τώρα την ΜΙΥΑ, που θα λειτουργεί – ως προελέχθη – στο ΝΑΑ, σειρά έχει πλέον και η δημιουργία διακλαδικής Παιδιατρικής Κλινικής που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών όλων των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Παράλληλα ο ίδιος, αφού εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση, καθώς στη ΜΙΥΑ.

«Θα παρέχονται όλες οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας για τη διάγνωση και τη θεραπεία της υπογονιμότητας, ενώ θα εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές στην υποβοήθηση αναπαραγωγής και στην τεχνητή γονιμοποίηση, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός των στελεχών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βάσεις για τη δημιουργία της ΜΙΥΑ τέθηκαν από τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΝ, προσχώρησε με εντατικότατους ρυθμούς από τον διάδοχό του και πρώην πλέον Αρχηγό ΓΕΝ Ναύαρχο ε.α.Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, και εγκαινιάστηκε τώρα επί του σημερινού Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, και αποτέλεσμα όλης αυτής της επιτυχημένη συνεργασίας ήταν το σημερινό αποτέλεσμα των εγκαινίων σε διάστημα μόλις 14 μηνών.            

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας οι προαναφερθέντες Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευ.Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν.Τσούνης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ (Ναύαρχοι Π.Χηνοφώτης, Δ.Ελευσινιώτης, Γ.Γιακουμάκης κ.α.)  

Λ.Σ.Μ.