Τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από την Ελλάδα στηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η οποία συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τη σύσκεψη συντόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου, και πέρα από εκπροσώπους της ΠΕΦ συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η βέλτιστη προετοιμασία και κατάθεση του επίσημου αιτήματος και του σχετικού φακέλου από τη χώρα μας, την οποία η ΠΕΦ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει εμπράκτως.

Σημειώνεται ότι η διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), η οποία σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι απόρροια της επικείμενης αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν μπορούν να εδρεύουν ευρωπαϊκά όργανα σε χώρες μη μέλη.