Την αντίθεσή του στις «νέες σχεδιαζόμενες, παράλογες, αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών», εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

«Είναι γεγονός ότι ο νέος Νόμος που εφαρμόζεται επέφερε την πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς η τιμωρία του συνεπή φορολογούμενου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Προειδοποιήσαμε την Κυβέρνηση ότι το νέο ασφαλιστικό έχει λάθος φιλοσοφία και δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Δεν εισακουστήκαμε. Θεωρήθηκε από την Κυβέρνηση ότι το "κίνημα της γραβάτας" εναντιώθηκε στο νομοσχέδιο για να υποστηρίξει τα συμφέροντά του.

Σε μόλις 5 μήνες αποδείχτηκε πόσο πρόχειρο ήταν το όλο εγχείρημα. Το "γονατογράφημα" όπως χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς το νέο νομοσχέδιο οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και σε νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», τονίζουν οι φυσικοθεραπευτές.

Όπως καταγγέλλουν, με τις νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης επιχειρείται το αποτελείωμα του ελεύθερου επαγγελματία, του συνεπή φορολογούμενου, που τρομάζει και μόνο στην ιδέα της νέας λαίλαπας που θα ακολουθήσει.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καλεί σε εγρήγορση τα μέλη του για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και σε συστράτευση όλους τους επιστημονικούς αλλά και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου.