Χειρότερο… «δώρο» για την Ημέρα της Μητέρας δεν μπορούσε να κάνει ένα ανήλικο Ελληνόπουλο! Όταν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. το υπέβαλαν σε τυχαίο έλεγχο στην περιοχή της Παραβόλας στην Αιτωλοακαρνανία, διαπίστωσαν ότι είχε στις τσέπες του ναρκωτικά και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή του 17χρονου αγοριού βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και προσήχθη στην Ασφάλεια Αγρινίου, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Λίγο αργότερα, συνελήφθη και η μητέρα του σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Μητέρα και γιος οδηγήθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Το ίδιο έγινε και με τη μητέρα ενός 17χρονου Έλληνα, που συνελήφθη στις Σέρρες μαζί με έναν 19χρονο συνεργό του από άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι τους εντόπισαν όταν διέρρηξαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και άρπαξαν από μέσα ένα πορτοφόλι και μια γυναικεία τσάντα. Οι δυο νεαροί και η μητέρα του ανήλικου παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.