Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη συνοικία Παπακώστα στη Μάνδρα Αττικής με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον ώμο και το πόδι άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ όταν Αθίγγανος 33 ετών εμβόλισε με το Smart που οδηγούσε την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα στην οδό Τριών Ιεραρχών.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή αλλά συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μετά από επέμβαση της αστυνομίας σε άντρο της περιοχής. Ο 33χρονος  σε …ανύποπτο χρόνο είχε προσαχθεί στην τοπική αστυνομία ως ύποπτος για τις σχέσεις με την συμμορία των Ρομά, που καταλήστευε επωνύμους και στην οποία εμπλέκεται ως κλεπταποδόχος ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Είναι άγνωστο πάντως τι κουβαλούσε μαζί του και το έβαλε στα πόδια, όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με ρυπές τρύπησαν το μπροστινό αριστερό λάστιχο του Smart και με τη δεύτερη μάλιστα βολίδα να έχει τρυπήσει την πόρτα του οδηγού. 

Όμως το «λαβράκι» βγήκε από την συνοδηγό του 33χρονου που παρέμεινε καθηλωμένη μέσα στο μικρό αυτοκίνητο και όπως προέκυψε είναι εξαδέλφη του διαβόητου «Σέφκι», του Δημήτρη Σεφεντίνογλου, κυρίαρχο μέλος της συμμορίας των Ρομά που πιάστηκε τον περασμένο Νοέμβρη.

Όλα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συνολικά τριάντα οκτώ συλληφθέντων, μελών της μεγάλης μαφίας των Ρομά που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την αστυνομία στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και καθοριστικό χτύπημα πριν από μερικές ημέρες, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο. Εκτός από τον «Σέφκι» ξεχωρίζουν τα μέλη της οικογένειας Βιλανάκιδων. Οι τριάντα οκτώ δρούσαν ως μέλη δύο συμμοριών που λειτουργούσαν όμως, ως συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους. Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του περασμένου Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί αρχηγικά μέλη και ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος έχει μάλιστα προφυλακισθεί.