Πραγματοποιήθηκε χθες από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων στο πάρκο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου και στο πρόσφατα εγκαινιασθέν παρακείμενο Μνημείο/Ηρώο των πεσόντων του Υποβρυχιακού Όπλου, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για τους 108 αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και ναυτοδιόπους των υποβρυχίων του Ελληνικού Στόλου «ΠΡΩΤΕΥΣ», «ΓΛΑΥΚΟΣ», «ΤΡΙΤΩΝ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», καθώς και των αποβιωσάντων εν καιρώ ειρήνης πτυχιούχων της Σχολής Υποβρυχίων του Στόλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ι. Παυλόπουλος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου (και Αντιναύαρχος ε.α.) Διονύσης Χατζηδάκης, ο Αρχιπλοίαρχος Δ. Μήλας ΠΝ (Διευθυντής Β’ Κλάδου ΓΕΝ), ο Πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας ΠΝ, σύσσωμη η Διοίκηση Υποβρυχίων με επικεφαλή τον Διοικητή της Πλοίαρχο Στέλιο Δημόπουλο ΠΝ, κυβερνήτες, ύπαρχοι, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί πληρώματα των υποβρυχίων, πρόεδροι συλλόγων, συγγενείς πεσόντων και πλήθος συναδέλφων εν αποστρατεία.

Στο τελετουργικό της ημέρας αλλά και στη δράση των Ελληνικών υποβρυχίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου (28 Οκτωβρίου 1940 – 6 Απριλίου 1941), όσο και μετά την Αποδημία του Στόλου στη Μέση Ανατολή (Απρίλιος 1941) και μέχρι την απελευθέρωση της χώρας (12 Οκτωβρίου 1944), αναφέρθηκε λεπτομερώς ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχος Παναγιώτης Ραδίτσας ΠΝ ε.α.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων από το μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιπλοίαρχο (Ε) Δημήτριο Δέδε ΠΝ ε.α. και η τελετή συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων από τους Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχο Π. Ραδίτσα ΠΝ ε.α, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ι. Παυλόπουλο Π.Ν. Ακούστηκε ο τετράστιχος «ύμνος» που έλεγαν τα πληρώματα των Υποβρυχίων όταν απέπλεαν για πολεμικές περιπολίες και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.