Για σήμερα Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, προβλέπονται τοπικές βροχές σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου, με βελτίωση από το απόγευμα. Στις περιοχές του Αιγαίου θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ενδεχομένως ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή να δείξουν οι κάτοικοι των περιοχών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων διότι κατά περιόδους τα φαινόμενα θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα. Στο Ιόνιο, τα Δυτικά ηπειρωτικά αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγαλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα νότια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες με ένταση έως και 7 μποφόρ σε περιοχές του Αιγαίου.

Για αύριο Παρασκευή, η κακοκαιρία θα περιοριστεί κυρίως σε περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και το νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, τόσο στο Ιόνιο όσο και στα ηπειρωτικά τμήματα, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πάρα πολύ μεγάλα αλλά από το μεσημέρι έως το απόγευμα, σε αυτές τις περιοχές, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 25 με 26 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και στους 28 τοπικά μόνο σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου. Στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσει ψυχρά και μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς αντίστοιχα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες με εντάσεις έως και 7 μποφόρ τοπικά.

Για το Σάββατο, προβλέπεται βελτιωμένος καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να κυριαρχούν στο σύνολο της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν ελαφρώς, θα αναπτυχθούν κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στις ορεινές περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα αγγίξει στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία τους 30 βαθμούς Κελσίου και τους 26 με 28 στα υπόλοιπα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα. Στις νησιωτικές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ ή και τοπικά ακόμα και 7 στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου.