Βούλγαρος 71 ετών, παρουσιαζόταν σε διευθυντές σχολείων στην Καβάλα ως Γάλλος ταχυδακτυλουργός και εκπρόσωπος διεθνούς οργανισμού ανθρωπιστικού χαρακτήρα, επιχειρώντας να τους πείσει να πραγματοποιήσει παράσταση στους μαθητές, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν σε παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.

Για να γίνει μάλιστα πιο πειστικός, προσποιούνταν ότι κατείχε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιδεικνύοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ένα πλαστό έγγραφο με την υποτιθέμενη έγκριση. Ο απατεώνας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και της πλαστογραφίας. Στην περιοχή ο 71χρονος είχε εμφανιστεί από τις αρχές Απριλίου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, με την παραπάνω μεθοδολογία, επιχείρησε να εξαπατήσει έναν προϊστάμενο εκπαίδευσης στο νομό Καβάλας, προκειμένου να του δοθεί η άδεια για την πραγματοποίηση παραστάσεων σε σχολεία, καθώς και πέντε διευθυντές σχολείων, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Επίσης, σε μία περίπτωση, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει το διευθυντή ενός σχολείου, πραγματοποιώντας παράσταση και αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Στην κατοχή και το όχημα του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πλαστό έγγραφο, δύο σφραγίδες και διάφορα άλλα έγγραφα.