Έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπεμβρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε όταν άνοιξε φάκελο που περιείχε εκρηκτικά μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα που αυτό ήταν εν κινήσει, έχοντας ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ως αποστολέας του δέματος εμφανιζόταν η «Ακαδημία Αθηνών», της οποίας είναι εν ενεργεία πρόεδρος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη θλαστικά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Εκτός κινδύνου είναι επίσης και οι δύο συνοδοί του.

Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Πληροφορίες του parapolitika.gr από το υπουργείο Υγείας σημειώνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, οδηγείται στο χειρουργείο για την αφαίρεση τραυμάτων από επιφανειακά θραύσματα και δεν αποκλείεται για προληπτικούς λόγους μετά την επέμβαση να νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, που καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα, ο οδηγός και ο συνοδηγός. 

Στον Ευαγγελισμό Τζανακόπουλος και Στουρνάρας

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ με τη διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κα Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Στο σημείο της έκρηξης έχει σπεύσει ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο έχει υποστεί υλικές ζημιές, καθώς ράγισαν τα αλεξίσφαιρα τζάμια και άνοιξαν οι αερόσακοι. Το όχημα ακολουθούσε και αυτοκίνητο συνοδείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρουρά του κ. Παπαδήμου μειώθηκε από τα 16 άτομα σε οκτώ, την ώρα που το όνομά του φαίρεται να βρισκόταν στη «λίστα Ρούπα», η οποία περιελάμβανε πιθανούς στόχους τρομοκρατών. 

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα στον φάκελο που περιείχε τα εκρηκτικά, αλλά και για τον τρόπο που αυτός πέρασε από την ασφάλεια και έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και επιτόπου έχουν σπεύσει τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Δείτε βίντεο αμέσως μετά την έκρηξη: