Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά άστατος κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των Επτανήσων, με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές αλλά και τις τοπικές καταιγίδες, πιθανότατα και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επίσης, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται και σε περιοχές των δυτικών κυρίως Κυκλάδων αλλά και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώσουν, χωρίς ωστόσο να αναμένονται βροχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς στα βόρεια τους 25 με 26 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα και τους 23 με 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες με ένταση 3 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 σε 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου και έτσι κυρίως σε τμήματα των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Επίσης δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά σε τμήματα της κεντρονότιας Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αλλά και στις νησιωτικές περιοχές, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα πυκνώνουν αλλά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Μικρή είναι η πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες ή και ψιχάλες στα πολύ ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα αγγίξει τους 27 με 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βοριάδες παντού και ιδιαιτέρως ενισχυμένοι στο Αιγαίο με εντάσεις που θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ τοπικά.