Όπως αναφέρει η ιατρική ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής από τον Ευαγγελισμό στον κ. Παπαδήμο πραγματοποιήθηκαν αλλαγές τραυμάτων επί κλίνης από την ιατρική ομάδα και διαπιστώθηκε ομαλή εξέλιξη των τραυμάτων ενώ θα παραμείνει για ακόμη 24 ώρες στην εντατική.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι ο τρομο- φάκελος βρισκόταν μέσα σε …σκαμμένο βιβλίο για τη σφαγή του Διστόμου από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Τις αποκαλύψεις έκανε ρεπορτάζ του Alpha, που ανέφερε ότι το τρομοδέμα εστάλη από το Κολωνάκι με εικονικά στοιχεία αποστολέα πιθανότατα αυτά της Ακαδημίας Αθηνών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν αποσταλεί τα γραμματόσημα, που ανασυστάθηκαν, και πλέον θα εξεταστεί αν υπάρχουν ίχνη DNA σε αυτά. Αξίζει να σημειωθεί  πως, από τη στιγμή που ο φάκελος είχε γραμματόσημα, σημαίνει πως είχε γίνει έλεγχος στα ΕΛΤΑ.

Παράλληλα, από το υλικό των καμερών της Βουλής, που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, προκύπτει σαφέστατα η παρουσία του φρουρού του Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, ακριβώς όπως είχε πει ο ίδιος στην κατάθεσή του.Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι πιθανό το τρομοπακέτο να πέρασε από τα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στη μνήμη του μηχανήματος.

Όπως αναφέρει πάντως ο πιστοποιημένος σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου Άγγελος Αγραφιώτης στη Μίνα Καραμήτρου  και την εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου»,  ο μη εντοπισμός του παγιδευμένου πακέτου «μπορεί να οφείλεται σε καθαρά ανθρώπινο παράγοντα και παραβίαση των διαδικασιών ασφαλείας αφού τα σύγχρονα (X-Rays) ανιχνεύουν όλα τα παρελκόμενα που προϋποθέτει η παγίδευση ενός φακέλου ή βιβλίου».