Η πρωτοφανής «τιμωρία» που επιβλήθηκε σε 3 ανηλίκους μαθητές Γυμνασίου στο Ρέθυμνο για συμμετοχή στις καταλήψεις του περασμένη Σεπτεμβρίου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Με παραγγελία της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, η κ. Δημητρίου ζητεί να επανεξεταστεί η υπόθεση των μαθητών στους οποίους επιβλήθηκε κοινωνική εργασία 80 ημερών στον Τοπικό Δήμο, ύστερα από πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου να προσφύγει στη Δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες ότι συμμετείχαν στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης σε σχολείο της περιοχής.

Η κ. Δημητρίου, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, τα αιτηθεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους 3 ανήλικους μαθητές. Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, το μέτρο αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένων υπόψη αφενός των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και αφετέρου της προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.