Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιονίας Οδού και των ενδιάμεσων σηράγγων. Η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που παραδοπθηκε σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρεις σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας), δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας.

Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην επί δεκαετίες ταλαιπωρία των πολιτών σε ένα πολύ επικίνδυνο οδικό δίκτυο από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως την Αμφιλοχία. Ο χρόνος για τη συγκεκριμένη διαδρομή μειώνεται περίπου στα 50 λεπτά, από μία ώρα και 35 λεπτά που διαρκούσε μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Επίσης, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιονίας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, θα διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ώρες που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ο αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιρού και η διαδρομή από και το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα θα διαρκεί μόλις μία ώρα και 30 λεπτά.