Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που προσφέρεται δωρεάν στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης, το Piraeus Sports Camp, υποδέχεται για τρίτη χρονιά ο Πειραιάς. Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου, ενώ το διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, μιλώντας για τον ξεχωριστό αυτό θεσμό, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των δύο προηγούμενων ετών που ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες συμμετοχές.

«Χαιρόμαστε να βλέπουμε παιδιά χαμογελαστά να περνάνε όμορφα σε αυτές τις ολοήμερες ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες» ανέφερε η κ. Αντωνάκου, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα τυχερή που σε τόσο δύσκολες εποχές, ο Δήμος παρέχει δωρεάν στους δημότες και στα παιδιά των δημοτών αθλητικές δραστηριότητες. Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, στόχος τους είναι η συμμετοχή περισσότερων παιδιών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη σημαντική στήριξη τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτου δημοτικού συμβούλου Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Νάνος, στην ομιλία του επισήμανε: «Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητες όπως στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ θα παρέχουν στα παιδιά βασικές αρχές για κάθε άθλημα. Κοινός παρανομαστής της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Να διευκολύνουμε φυσικά τις οικογένειες και τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας. Αυτό για εμάς είναι το ζητούμενο», ανέφερε ο κ. Νάνος.

Ανά περίοδο, όπως εξήγησε ο διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναμένεται η συμμετοχή 250 παιδιών, δηλαδή 1.000 παιδιά συνολικά, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή σε αυτά τα αθλήματα για τους μικρούς φίλους. «Γι' αυτό και θέλουμε τη διαφορετικότητα. Για μας ο σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τις οικογένειες των δημοτών του Πειραιά, τα παιδάκια να απασχοληθούν δημιουργικά και φυσικά να διασκεδάσουν. Αυτό είναι το οποίο μας ενδιαφέρει και είναι και η βασική μας επιδίωξη», είπε ο κ. Νάνος.
Τα Summer Camp δεν θα περιοριστούν σε ένα χώρο, αλλά θα διεξαχθούν σε όλον τον Πειραιά, σε πέντε διαφορετικά αθλητικά κέντρα και είναι τα εξής: Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου, Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού­)-Καμίνια, Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα, Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη, Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

Οι περίοδοι που θα διεξαχθούν τα Camp είναι: Α: 19-23 Ιουνίου, Β: 26-30 Ιουνίου, Γ: 3-7 Ιουλίου, Δ: 10-14 Ιουλίου. Οι ώρες λειτουργίας αντίστοιχα θα είναι: 08:30-08:45: Προσέλευση Παιδιών, 09:00-13:3:0 Δραστηριότητες, 14:00-14:15: Αναχώρηση παιδιών.

Σχετικά με τις εγγραφές: κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο, ενώ για την εγγραφή χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

Τα σημεία εγγραφών θα λειτουργούν καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου και είναι τα εξής: Α' Δημοτική Κοινότητα - Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης - 210 4599957, Β' Δημοτική Κοινότητα - Δραγάτση 1A - 210 4220064, Δ' Δημοτική Κοινότητα - Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή - 210 4827026, Ε' Δημοτική Κοινότητα - Καλλέργη 142 - 210 4622589, Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα - 210 4136355.

Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα Summer Camp θα παρέχεται ένα t-shirt Camp, ελαφρύ γεύμα, φρούτο και βεβαίωση συμμετοχής.