Γιγαντιαία επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τους χώρους του παλιού αεροδρομίου. H επιχείρηση εκκένωσης άρχισε τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Στο Ελληνικό βρίσκονταν περίπου 600 άνθρωποι, οι οποίοι αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε άλλες δομές, κυρίως σε αυτή την Θήβας, ώστε να παραδοθεί η έκταση στους επενδυτές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 450 από αυτούς, που είναι οικογένειες, θα μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας στη Θήβα, ενώ οι υπόλοιποι 150 θα μεταφερθούν σε διάφορες άλλες δομές. 

Σε πρώτη φάση, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με τα λεωφορεία στο αλλοδαπών, ενώ στη συνέχεια θα προωθηθούν στις δομές φιλοξενίας.

Η επιχείρηση διεξήχθη σε συνθήκες ηρεμίας.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν από τα ξημερώματα έξω από τρία σημεία στο Ελληνικό: στις αφίξεις, το χώρο του χόκεϋ και το γήπεδο του μπέιζμπολ, ενώ απέκλεισαν την είσοδο στο χώρο.

Το Ελληνικό είχε επιλεγεί την περίοδο της έξαρσης της μεταναστευτικής κρίσης ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας, οι μετανάστες ωστόσο παρέμειναν εκεί περίπου ενάμισι χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας από την εκκένωση του Ελληνικού