Συνελήφθησαν συνολικά 12 αλλοδαποί, από τους οποίους επτά είναι μέλη του κυκλώματος. Στην υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον επτά έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας. Τα μέλη του κυκλώματος, η δράση του οποίου ξεπερνά τα δυο χρόνια, λάμβαναν έως και 16 χιλιάδες ευρώ ανά παράνομη προώθηση.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα αναλάμβανε προωθήσεις κυρίως προς την Ελβετία και τη Γερμανία αλλά και τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Μ. Βρετανία και τον Καναδά. Οι τιμές διαμορφώνονταν ανάλογα με τη χώρα προορισμού.

Ενδεικτικά για Ευρωπαϊκές χώρες η τιμή κυμαίνονταν από 4.000 έως 6.000 ευρώ, με εξαίρεση τη Μεγάλη Βρετανία όπου η τιμή ανήρχετο από 8.000 έως 10.000, ενώ για τον Καναδά άγγιζε έως και 16.000 ευρώ ανά άτομο. Για την αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές Αρχές το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κατά τη διακίνηση όχημα «προπομπό», το οποίο ήταν επιφορτισμένο να ειδοποιεί για σημεία αστυνομικών ελέγχων.

Άλλοι μέθοδοι ήταν επίσης, το δοκιμαστικό δρομολόγιο, πριν την πραγματοποίηση της παράνομης προώθησης και η εναλλαγή δρομολογίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ανάλυση των προανακριτικών στοιχείων, καταδεικνύεται η εμπλοκή του κυκλώματος, σε συνολικά 26 υποθέσεις παράνομης προώθησης μεταναστών, από τις οποίες, έντεκα μέσω της αεροπορικής μεθόδου, 14 μέσω της «Βαλκανικής Οδού» και μία με πλωτό μέσο.