Καταρρακτώδης βροχή αλλά και χαλάζι, ξέσπασε ξαφνικά το μεσημέρι της Κυριακής στην Αττική, πλήττοντας πολλές περιοχές και ανατρέποντας το καλοκαιρινό κλίμα.

Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, με περαστικούς και τουρίστες να σπεύδουν να βρουν καταφύγιο κάτω από τις τέντες στα μαγαζιά της πλατείας στο Μοναστηράκι, προκειμένου να καλυφθούν από την βροχή.

Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, το ξαφνικό μπουρίνι μετατράπηκε σε δυνατή χαλαζόπτωση, γεγονός σίγουρα ασυνήθιστο για το κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως θα δείτε και στα στιγμιότυπα που «ανέβασε» το  meteo.gr το χαλάζι χτύπησε την καρδιά της Αθηνάς, γεγονός που όπως αποκαλύπτουν και οι κάτοικοι εκεί είναι ιδιαιτέρως ασυνήθιστο.  

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε εικόνες από την έντονη χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή Γκάζι

Ενώ την ίδια ώρα κάτοικος του Αιγάλεω δείχνει το μέγεθος που είχε το χαλάζι που επεσε στην περιοχη

«Μεγάλο χαλάζι στο Αιγάλεω, διαμέτρου περίπου 2εκ.» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Σ.Κλινάκη στην φωτογραφία που δημοσίευσε το meteo.gr

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς από την Χαμοστέρνας έως την ΠέτρουΡάλλη.
 
Στην κυριολεξία άνοιξαν οι καταρράκτες του ουρανού το μεσημέρι στην Αττική, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα:

«Ποτάμι» έγινε η Πλάκα από την έντονη βροχοπτωση

Σάρωσε τις καλλιέργειες η χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα

Κανονικά η κυκλοφορία στην Πειραιώς μετά την πλημμύρα