Με σύνθημα «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη» πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στο Σχηματάρι.
Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, περιλαμβάνουν ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Η σημερινή εκδήλωση, πραγματοποιείται μέσα σε μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το Περιβάλλον, σε πλανητικό επίπεδο».
Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην παρουσία αλλά και την προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στην προστασία του περιβάλλοντος.
«Ο επικεφαλής της Ορθοδοξίας, ο Πατριάρχης, ο οποίος έδωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτόν τον μεγάλο ρόλο στην Ορθοδοξία ένα ιδιαίτερο νόημα, το νόημα της οικολογικής ευαισθησίας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό γιατί η Ορθοδοξία που έχει μέσα στην ψυχή της τον Άνθρωπο είναι εκείνη η οποία από την φύση της, Παναγιότατε, είναι προορισμένη να υπερασπίζεται το Περιβάλλον. Γιατί το Περιβάλλον είναι εκείνο το οποίο δίνει την δυνατότητα στον Άνθρωπο να ζήσει. Εκ Θεού προέρχεται ο Άνθρωπος και χωρίς το Περιβάλλον δεν έχει κανένα νόημα η αποστολή του. Χαιρετίζω όμως και την παρουσία του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, του οποίου η συμβολή σ’ αυτό το έργο, το οποίο έχει τώρα αναληφθεί δείχνει την συνέπεια της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και την δική του συνέπεια. Γιατί έχει συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, θα έλεγα στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Ασωπού από τον καιρό που ήταν Μητροπολίτης, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του. Και σήμερα, συνεχίζει ακριβώς προς την ίδια κατεύθυνση δείχνοντας ότι οι αλλαγές ρόλων στους πραγματικούς Ιεράρχες δεν έχουν καμία σημασία. Ο δρόμος είναι καθορισμένος από πριν» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.