Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο μαθητής που πέθανε μετά από τραυματισμό σε σχολική γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου, έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς. Παρά το γεγονός οτι όλοι πίστεψαν αρχικά οτι το παιδί κατέληξε από τραυματισμό στο κεφάλι από πτώση, η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε την πραγματική αιτία, οτι δηλαδή το ανήλικο παιδί είχε μια σφαίρα το κεφάλι.

Ο κύριος Καλογριάς δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Το παιδί πέθανε από κακώσεις της κεφαλής που τις προκάλεσε πυροβόλο όπλο». Όπως ανέφερε το περιστατικό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ως αιφνίδια απώλεια αισθήσεων, ενώ πρόσθεσε πως ο μαθητής ήταν ήδη κλινικά νεκρός την ώρα της διακομιδής.

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 μίλησε και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι έχει συμβεί αυτό το τραγικό περιστατικό από αδέσποτη σφαίρα. Ο κ. Κασσαβός ανέφερε ακόμα ότι στο σχολείο υπήρχαν τουλάχιστον 700 άτομα εκ των οποίων 300 μαθητές, ενώ κατέληξε ότι είναι βέβαια πως υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και θυμός στους κατοίκους της περιοχής. 

Επί ποδός η Αστυνομία 

Αμέσως μετά την ενημέρωσης από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα σε καταυλισμούς αθίγγανων από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr αρκετοί κάτοικοι που πιθανότατα έχουν γνώση για το συμβάν, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και οι έρευνες της Αστυνομίας φτάνουν πλέον μέχρι και την Αυλίδα.

Τρεις διαφορετικές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας δέχθηκαν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί στο Μενίδι, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, δεν υπήρξε ανταπόκριση καθώς τέτοια φαινόμενα πυροβολισμών είναι πολύ συχνά στην περιοχή και άπαντες κινούνται με μεγάλη επιφυλακτικότητα. Περίοικοι αναφέρουν ότι «οι σφαίρες έπεφταν βροχή στο γλέντι των Ρομά». 

Το χρονικό

Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 11χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 10:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σφιγμό, οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης για 50 λεπτά, χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι.

Νεότερο δελτίο Τύπου του νοσοκομείου τονίζει τα εξής:

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.

Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.

Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.

Το αρχικό δελτίο Τύπου από το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» αναφέρει:

Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους.

Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017.

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι, ενδεχομένως από αδέσποτη σφαίρα.

Ο ιατροδικαστής κατά την νεκροτομή διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».

«Η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση» τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σοκαρισμένοι  οι κάτοικοι της περιοχής

Τo parapolitika.gr επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη φούρνου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών και παρά το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τι έχει συμβεί, είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται σε πανικό καθώς θεωρούν ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν είναι δυνατόν να λαμβάνει χώρα, πόσο μάλλον σε ένα σχολείο.  

Ρεπορτάζ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Έλενα Φυντανίδου