Λίγο μετά την κηδεία του 11χρονου Μάριου, όπου ράγισαν καρδιές, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από το δημοτικό σχολείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου ξεχειλίζουν από οργή για την αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής ενός μικρού παιδιού, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους.

Ανεξέλεγκτη εμπορία ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλων, προστασία και απουσία της αστυνομίας διαμορφώνουν το πλαίσιο της ζωής των κατοίκων του Μενιδίου.

Παρά την ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας χθες σε καταυλισμούς Ρομά και τις έρευνες που συνεχίζονται, ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ενώ πολλοί που θεωρούνται ύποπτοι έχουν εξαφανιστεί.

Προς το παρόν, έχουν προσαχθεί δύο άνδρες και μία γυναίκα καθώς στη δική τους αυλή είχε στηθεί γλέντι. 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της στην Ελευθερία του Τύπου η Μίνα Καραμήτρου, υπάρχουν πάντως και μαρτυρίες για έναν Ρομά που άκουγε δυνατά μουσική μόνος του, έπινε και φέρεται να έριχνε πυροβολισμούς στον αέρα.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις και εκτιμούν ότι θα βρουν το σπίτι από το οποίο έπεσε η σφαίρα.

Κάτοικοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι με πυροβολισμούς ενημερώνουν οι έμποροι για την άφιξη των ναρκωτικών, σημειώνει στο ρεπορτάζ του στην εφημερίδα ο Αγγελος Σκορδας.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με τους συνδικαλιστές των αστυνομικών υπαλλήλων να ζητούν την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η κοινωνία «βράζει» για τον θάνατο ενός παιδιού από αδέσποτη σφαίρα μέσα σε ένα επί της ουσίας γκέτο ανομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας βρίσκεται στην Κοζάνη σήμερα, Σάββατο, για τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα.