Η ποινή που του επέβαλε αρχικά το δικαστήριο ήταν  40 μήνες χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή της ποινής σε χρηματική, κάτι που έκανε τον συνήγορο του να ζητήσει την εξαίρεση της έδρας.

Τελικά μετά από σύντομη διακοπή το δικαστήριο επανήλθε, και αφού ο συνήγορος απέσυρε την αίτηση εξαίρεσης, η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου για ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με το θάνατο του παιδιού. Εγώ πυροβόλησα άσκοπα μια δύο φορές, είχαμε γλέντι γιατί δώσαμε λόγο για την αδελφή μου».

Ο 23χρονος συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος της ΕΛ.ΑΣ. για τον πυροβολισμό από τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής στο 6ο Δημοτικό Αχαρνών.

Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι έριξε πυροβολισμούς στη διάρκεια του γλεντιού, αλλά με καραμπίνα. Η βολίδα που έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Μάριου είναι όμως από πυροβόλο όπλο 9 χιλιοστών.

Προς το παρόν, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το όπλο και οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα, στο Μενίδι η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Μετά τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου, στη διάρκεια των οποίων κάηκαν δύο σπίτια, Ρομά απειλούν ακόμη και με αιματοχυσία, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν προστατεύει τις δικές τους περιουσίες.

«Δεν είμαστε εμείς που σκοτώσαμε το παιδί» λένε και απειλούν ότι θα πάρουν τα όπλα.