Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μετά τις 15:30 της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα μία 45χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της και δέκα ακόμα άτομα να τραυματιστούν από καταρρεύσεις κτιρίων.

Σύμφωνα με το αυτοματοποιημένο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 11 χλμ. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Λέσβο όπου προκλήθηκαν σοβαριές ζημιές και κατάρρευση κτιρίων, ενώ στη Χίο δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, ανασύρθηκε νεκρή μία 45χρονη που είχε εγκλωβιστεί σε συντρίμμια στο χωριό Βρισά. Νωρίτερα ανασύρθηκε ελαφρώς τραυματισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, κατέρρευσαν σπίτια στο χωριό Πλωμάρι, τα πρώτα λεπτά μετά τη δόνηση οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στη Λέσβο διακόπηκαν για λίγα λεπτά, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό υπο τον φόβο έντονων μετασεισμών.

Μετά την κύρια σεισμική δόνηση σημειώνονται μετασεισμοί οι οποίοι είναι αισθητοί. Από τους σεισμολόγους τηρείται προς το παρόν στάση αναμονής.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το parapolitika.gr:

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δεχθεί αρκετές κλήσεις για βοήθεια, ενώ επιχειρούν τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας ένα σπίτι που κατέρρευσε στα Βρισά

Με τον δήμαρχο Χίου μιλούσε την ώρα του σεισμού που σημειώθηκε στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης

Χορός ισχυρών μετασεισμών σε Μυτιλήνη - Χίο

Λέσβος: Eγκλωβισμένοι σε σπίτι που κατέρρευσε από το σεισμό

Έντρομοι και οι Τούρκοι από τον ισχυρό σεισμό της Λέσβου [Εικόνες]

Αθανασίου: Πολλές ζημιές και μία αγνοούμενη στη Βρισά

Στη Λέσβο με ελικόπτερο ο Τόσκας

Δήμαρχος Λέσβου: «Ελπίζω να υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές»

Τη μετασεισμική ακολουθία μελετούν οι σεισμολόγοι

Δείτε βίντεο:

 

Πλάνα από την Τουρκία όπου και εκεί έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός: