Καζάνι που βράζει θυμίζει η περιοχή του Μενιδίου μετά την απώλεια της ζωής του 11χρονου Μάριου, με τους κατοίκους να αντιδρούν στην γκετοποίηση της περιοχής και την έλλειψη της αστυνομίας. 

Περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Μόρνου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τον σταθμό του προαστιακού, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού, ενώ αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη.

Στο σπίτι του επέστρεψε ο 23χρονος

Παράλληλα, στο σπίτι του επέστρεψε -όπως βλέπετε στη φωτογραφία του parapolitika.gr-  ο 23χρονος Ρομά που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το θάνατο του 11χρονου Μάριου.

Ο νεαρός παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι πυροβόλησε στον αέρα το βράδυ που έπεσε νεκρός ο άτυχος μαθητής, ισχυρίστηκε όμως ότι κρατούσε κυνηγετική καραμπίνα και όχι το εννιάρι πιστόλι από το οποίος προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός.

Η ποινή που το επιβλήθηκε ήταν 40 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει βρεθεί το όπλο που στέρησε τη ζωή του μαθητή, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στην περιοχή κάηκε το σπίτι της αδερφής του 23χρονου πιθανότατα από βόμβα μολότοφ.

Διαβάστε επίσης:

Στο δρόμο ξανά οι κάτοικοι του Μενιδίου - Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 23χρονος για τους πυροβολισμούς στο Μενίδι

Απειλές για αιματοχυσία στο Μενίδι μετά τα επεισόδια για τον Μάριο