Με μια λιτή ανακοίνωσή της, η οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού στέλνει το μήνυμα προς την Πολιτεία:

«Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της, έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Τη συσσωρευμένη αγανάκτηση των κατοίκων του Μενιδίου για το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας της «συνύπαρξής τους με θύλακες παραβατικότητας» όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, πυροδότησε η μοιραία σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Μάριου, την περασμένη Πέμπτη, έξω από το σχολείο του.

Με κεντρικό αίτημα «να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη μας» φορείς και κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση, διεκδικώντας από την Πολιτεία «λύση εδώ και τώρα».

Ακόμη ένα συλλαλητήριο κατοίκων πραγματοποιείται απόψε, ενώ η αστυνομία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της για το φόβο επεισοδίων όπως αυτά που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

«Να μπει τέλος στην 40χρονη ασυλία της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή. Σήμερα η πόλη μας είναι καζάνι που βράζει από αγανάκτηση, απόγνωση, οργή και θυμό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, μεταφέροντας το πάνδημο αίτημα για ασφάλεια και προστασία.

Με συνεχείς κινητοποιήσεις, συσκέψεις και συμβούλια, οι φορείς και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, καθώς όλες οι προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών απέβησαν άκαρπες. Όπως και η τελευταία, με υπογεγραμμένη και τη συμφωνία συνεργασίας για τη λειτουργία ενισχυμένου αστυνομικού τμήματος σε παλαιό σχολείο στην περιοχή της Αυλίδας (όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Ρομά).

Στην πόλη επικρατεί ένταση, ενώ τα σχολεία υπολειτουργούν, με απόφαση γονέων και παιδιών, με δεδομένο το πένθος για τον χαμό του Μάριου και βοηθούσης της επικείμενης λήξης του σχολικού έτους.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις και οι σχολικές γιορτές αναβλήθηκαν ή διακόπηκαν, όπως και το παιδικό φεστιβάλ και όλοι συμμετέχουν σε κάθε είδους κινητοποίηση, με κορυφαία την αυριανή, στις 6 μμ έξω από το δημαρχείο, όπου με πούλμαν θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ