Την απόφαση να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για αύριο, Τρίτη, πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές ΕΠΑΛ σε Λέσβο και Χίο, έλαβε το υπουργείο Παιδείας, μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,3 Ρίχτερ που έπληξε τα δύο νησιά.

Αύριο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αφού έχει αξιολογηθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει διαμορφωθεί πληρέστερη εικόνα της κατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν οριστεί ως εξεταστικά κέντρα σε Λέσβο και Χίο.

Είναι αυτονόητο ότι προέχει η ασφάλεια των μαθητών που διαγωνίζονται, η εξασφάλιση της συμμετοχής όλων με ίσους όρους. Το Υπουργείο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση εξασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με απόφαση του Δήμαρχου της Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ με ανακοίνωση  του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανου Γκρίτζαλη, έγινε γνωστό ότι αύριο Τρίτη οι εξετάσεις στη Μυτιλήνη θα διεξαχθούν κανονικά  εκτός και αν  διαπιστωθεί οποιαδήποτε υποψία προβλήματος, σε οποιοδήποτε κτίριο του ιδρύματος.