Την ανησυχία του καθώς δεν υπήρξαν οι αναμενόμενοι μετασεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1νος Ρίχτερ στη Λέσβο, εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.
«Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η περιοχή αυτή θα υποστεί ένα μεγάλο μετασεισμό άνω των 5 ρίχτερ τους επόμενους πέντε μήνες» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως η περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη τη δεδομένη στιγμή και ζήτησε να είναι όλοι σε εγρήγορση αλλά χωρίς πανικό.
Τέλος συμβούλεψε όσους έχουν σπίτια που έχουν χτιστεί με αντισεισμικά κριτήρια να παραμείνουν άφοβα στα σπίτια τους ενώ όσοι διαμένουν σε σπίτια παλιά θα πρέπει να τα αποφύγουν για αρκετό καιρό.

Παπαζάχος: Είναι πιθανό να έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς
Πάντως, ισχυρούς μετασεισμούς πάνω από 5,5 Ρίχτερ θεωρεί πιθανό να εκδηλωθούν τις επόμενες μέρες, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος που χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες κρίσιμες αλλά και «δύσκολες».
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, η περιοχή που συνέβη σημερινός σεισμός «βρίθει ρηγμάτων» και έτσι -σε αντίθεση με τον κ.Λέκκα, εκείνος δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί κάποιο άλλο από αυτά, με αποτέλεσμα να έχουμε δονήσεις ακόμα και ανάλογου μεγέθους με τη σημερινή.

Ο προέδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού Προστασίας) 
Η νύχτα κύλησε σχετικά ήσυχα  δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας
Τόνισε ότι έχουν σημειωθεί 90 έως 100 μετασεισμοί λέγοντας ότι αυτό είναι καλό καθώς εκτονώνουν τις δυνάμεις που έχουν συσσωρευτεί.
Σε ό,τι αφορά τη σεισμικότητα στη μείζονα περιοχή ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) συνεκτιμά πως οι «σεισμοί θα συνεχιστούν και (αυτό) είναι πολύ καλό ώστε να εκτονωθεί σταδιακά η κατάσταση που υπάρχει κατά μήκος του τεκτονικού ρήγματος». «Θα έχουμε μια πλούσια σεισμική ακολουθία στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και σεισμοί της τάξης των 5.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άρα δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει αυτή η εξέλιξη (αφού) όσο πιο μεγάλους μετασεισμούς έχουμε τόσο πιο γρήγορα θα εκτονωθεί η κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Μια γυναίκα νεκρή από το σεισμό στη Λέσβο - Δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν

Τη μετασεισμική ακολουθία μελετούν οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Λέσβου