Η συζήτηση για το άβατο των Εξαρχείων και για την αδυναμία προσέγγισης της πλατείας από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Αυτή την άποψη θέλουν να διαψεύσουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί που προγραμματίζουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί την 29-06-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα, τα στελέχη της ΠΟΑΣΥ καλούν στην εκδήλωση τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί, «τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και Αστυνομικών τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν», συμπληρώνοντας πως «η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Η εκδήλωση αναμένεται, αν μη τι άλλο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για όσους εμφανιστούν, όσο και για τις απόψεις που θα διατυπωθούν.