Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, είχε συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ, με επίκεντρο της συζήτησης, να είναι η ενίσχυση των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων της Κρήτης με τη Ρωσία.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησης των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του αν. υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ρώσου υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Ο κ.Αρναουτάκης, επεσήμανε τα κοινά σημεία που ενώνουν την Ελλάδα και τη Ρωσία και συγκεκριμένα την Ορθοδοξία η οποία είναι ουσιαστικός και διαχρονικός παράγοντας ανάπτυξης ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των δύο Χωρών. Ανέφερε επίσης τα πλεονεκτήματα της Κρήτης, ο οποίος είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με το μοναδικό πολιτισμό της, τους ανθρώπους της, το περιβάλλον και την πλούσια κρητική διατροφή.Τόνισε τέλος, ότι φέτος αναμένεται αύξηση κατά 15% των αφίξεων των Ρώσων Τουριστών, στην Κρήτη.

Ο Ρώσος πρέσβης, με τη σειρά του είπε ότι η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τη Ρωσία, αφού το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κρήτη και ανακοίνωσε ότι σχεδίασαν με κ. Αρναουτάκη να υπάρξει συνεργασία και στον διαπεριφερειακό τομέα, συγκεκριμένα της Περιφέρειας Κρήτης με μια Περιφέρεια της νότιας Ρωσίας.

Πηγή: amna.gr