Νέα ερωτήματα δημιουργούνται μετά τον εντοπισμό και δεύτερου πλοίου (και πάλι με ουκρανικό πλήρωμα) με λαθραία τσιγάρα, που πιάστηκε στην Κρήτη και ακινητοποιήθηκε στον όρμο Σφακίων.

Η ρότα του ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και μέρες, ενώ απόψε αναμενόταν να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, ώστε το πρωί του Σαββάτου να περάσει από έλεγχο.

Το βράδυ της Παρασκευής το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και από το πρωί σήμερα οι Αρχές ερευνούν το φορτίο του.


Το φορτηγό πλοίο, με σημαία Τανζανίας, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα, όλοι Ουκρανοί, εντοπίσθηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στον όρμο των Σφακίων και οδηγήθηκε συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος.


Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη και φέρεται να παρακολουθείται εδώ και ημέρες από τις Αρχές του Λιμενικού Σώματος.
Κατά τον έλεγχο στα αμπάρια του θα καταμετρηθεί το φορτίο του, παρουσία στελεχών των τελωνειακών αρχών αλλά και μελών κλιμακίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος που έφθασε ειδικά για τον σκοπό αυτόν από την Αθήνα καθώς και ανδρών του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τις πρώτες κούτες που έχουν ανοιχτεί,οι αρχές διαπίστωσαν  ότι άλλη μάρκα έγραφαν οι κούτες και άλλη μάρκα είχαν μέσα τα τσιγάρα, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό και υποψίες και για το τι θα εντοπίσουν στη συνέχεια αλλά και για μεταποίηση τσιγάρων.

Ενα ακόμη σημείο που μοιάζει γρίφος είναι πώς τόσο το πλοίο της ΣΕΚΑΠ όσο και το νέο τσιγαράδικο, το οποίο είχε ξεκινήσει επίσης από το Μαυροβούνιο και δήλωσε προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης, αλλά βρέθηκε στα Σφακιά, βρέθηκαν στην Κρήτη. 

Υπενθυμίζεται ότι ουκρανικό αλιευτικό στο οποίο βρέθηκαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα τα οποία φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας του Ιβαν Σαββίδη βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Παλαιοχώρας στα Χανιά εδώ και επτά ολόκληρους μήνες.

Στο μεταξύ, εντοπίστηκαν τέσσερα φορτηγά (δύο με βουλγαρικές πινακίδες, ένα με πινακίδες Λαμίας και ένα με πινακίδες Β.Ελλάδος), που ανέμεναν να φορτώσουν το παράνομο φορτίο. Παραμένει άγνωστο πάντως, όπως λένε οι γνωρίζοντες, γιατί επιστρατεύτηκε κλιμάκιο από την Αθήνα για τους σχετικούς ελέγχους και παραγκωνίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα για τα δύο πλοία που εντοπίστηκαν στην Κρήτη να μεταφέρουν λαθραία τσιγάρα και την εμπλοκή της ΣΕΚΑΠ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Nέα ερώτηση Λοβέρδου για τα λαθρεμπορικά τσιγαράδικα